customize-software-development

همانطور که ما در دنیای تکنولوژی و دیجیتال زندگی می‌کنیم و ظاهرا این دوران هر روز در تکامل است، یادگیری برنامه‌نویسی و کسب توانایی در این حوزه بسیار مهمتر از هر وقت دیگری شده است. هر چند که قرار نیست همه مردم در آینده به برنامه‌نویس تبدیل شوند اما داشتن توانایی کدنویسی در یک سطح مقدماتی می‌تواند به یکی از امرهای ضروری برای بسیاری از کارهای مختلف تبدیل شود. در حال حاضر هیچ عدد دقیقی برای سن کودکان وجود ندارد که از آن زمان به بعد بخواهند برنامه‌نویسی را یاد بگیرند، با این حال در حال حاضر پلتفرم‌های مختلفی برای یادگیری برنامه‌نویسی به کودکان وجود دارد که استفاده از آن‌ها می‌تواند برای محدوده‌های مختلف سنی مناسب باشد. برخی از این موارد برای کودکانی ساخته شده است که حتی توانایی خواندن و نوشتن ندارند، در همین حال برخی دیگر برای افرادی طراحی شده است که دانش آموز هستند و مهارت مقدماتی را در ریاضیات کسب کرده‌اند.

در این مطلب قصد داریم به شما مجموعه‌ای از ۱۰ اپلیکیشن برتر را معرفی بکنیم که مطمئنا برای کودکان‌تان می‌توانند بهترین نتیجه‌ها را داشته باشند.

۱. Scratch

Scratch یک زبان برنامه‌نویسی بصری است که توسط گوگل و MIT طراحی شده است. اسکرچ بیشتر برای کودکانی می‌تواند استفاده شود که سنی بین ۸ تا ۱۶ سال دارند. با این حال در حال حاضر به اندازه‌ای این اپلیکیشن محبوبیت پیدا کرده است که هر سنی بیشتر از ۸ سال از آن استفاده می‌کند و برخی از افراد معتقدند که این قدم بسیار عالی برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی خواهد بود. در اسکرچ هر کدام از دستورات برنامه‌نویسی که با آن در پروسه ساخت یک برنامه تعامل داریم به صورت یکسری بلوک‌ها یا الما‌ن‌های بصری در آمده‌اند که ما باید مانند پازل در کنار یکدیگر قرارشان دهیم و در نهایت یک منطق یکپارچه را ایجاد کنیم.

وبسایت اسکرچ شامل تمام منابع آموزشی است که شما برای استفاده از این ابزار به آن‌ها نیازمندید. یک اکوسیستم جامع در این وبسایت وجود دارد که در آن افراد مختلف کارهای خودشان را به اشتراک می‌گذارند. باید بگویم که کار با این ابزار احتمالات بی نهایت را برای خلاقیت کودکان ایجاد می‌کند.

۲. Code.org

Code.org یک سازمان غیر انتفاعی است که به تمام کودکان در سراسر دنیا کمک می‌کند تا بتوانند برنامه‌نویسی را یاد بگیرند. این اپلیکیشن روی مرورگر اجرا می‌شود. تمام دوره‌‌های آموزشی این وبسایت کاملا رایگان هستند. Code.org دوره‌های آموزشی خود را براساس رده‌های سنی مختلف دسته‌بندی کرده است. بنابراین بر این اساس می‌توانید بهترین راه‌حل آموزشی را برای کودکان‌تان پیدا کنید.

همچنین برای کودکانی که وقت زیادی را برای پشت کامپیوتر نشستن ندارند، این پلتفرم یک راه‌حل عالی را ایجاد کرده است که افراد بتوانند با استفاده از آن در مدت یک ساعت، یک پروژه جذاب را راه اندازی کنند. برای دسترسی داشتن به این قسمت ‌Hour of Code را انتخاب کنید.

۳. Tynker

Tynker یکی از خلاقانه‌ترین اپلیکیشن‌های کدنویسی برای کودکان بالای سن ۷ سال است. همانطور که از نام این سرویس معلوم است، با استفاده از این ابزار می‌توانید کاری کنید که کودکان با استفاده از کدها کارهای جادویی را انجام دهند. درست مانند اسکرچ، Tynker نیز یک زبان برنامه‌نویسی بصری است که شبیه به بلوک‌های لِگو ساخته شده است. هرکدام از بلوک‌ها مفاهیم متفاوتی از دنیای برنامه‌نویسی را به کودکان یاد می‌دهند. با استفاده از این پلتفرم کودکان می‌توانند پروژه‌های عملی بسیار زیادی را طراحی بکنند.

همچنین این پلتفرم راه حلی را برای پیشرفت کودکان در نظر گرفته است. افرادی که می‌خواهند جدای از درک زبان‌های بصری، کدهای واقعی‌تری بنویسند، با استفاده از این پلتفرم می‌توانند این کار را انجام دهند. این پلتفرم مسیری را برای یادگیری جاوااسکریپت، پایتون و سویفت در اختیار کودکان قرار می‌دهد. البته باید بگویم که کار کردن با این سرویس رایگان نیست و شما باید مقدار ۸ دلار به صورت ماهانه را پرداخت بکنید.

۴. Kodable

هدف اصلی پلتفرم Kodable این است که به معلمان و مربیان در مدارس و مهد کودک‌ها این کمک را بکند تا فضای یادگیری برنامه‌نویسی را وارد محیط‌های آموزشی بکنند. با استفاده از این پلتفرم و راه‌حل‌های مختلفی که برای برنامه‌نویسی ارائه داده می‌شود که از حالتی استاندارد برای یادگیری برنامه‌نویسی استفاده کرد. طراحی این پلتفرم به خوبی انجام شده و افراد را مشتاق نگه می‌دارد. در این سیستم کودکان با سینتکس برنامه‌نویسی جاوااسکریپت همراه خواهند بود. بسیاری از افراد معتقدند وجود سینتکس ساده و دسترسی‌پذیری راحت به جاوااسکریپت، آن را به یک زبان نمونه تبدیل می‌کند.

۵. Hopscotch

 Hopscotch یک اپلیکیشن رایگان برای آی‌پاد است که در اپ استور بیشتر از ۱۰ میلیون بار دانلود شده است. این اپلیکیشن برای کودکان بالای ۸ سال طراحی شده است و با وجود داشتن رابط کاربری بسیار ساده، به کودکان این اجازه را می‌دهد تا بتوانند بازی و اپلیکیشن مورد نظر خودشان را طراحی کنند.

وجود فیلم‌های آموزشی رایگان، به کودکان این امکان را می‌دهد تا در سریع‌ترین زمان ممکن بیشترین اطلاعات را بدست بیاورند.

۶. CodeSpark Academy

با استفاده از پلتفرم CodeSpark Academy کودکان بین ۵ تا ۸ سال به خوبی می‌توانند برنامه‌نویسی را یاد بگیرند. در این پلتفرم وجود کاراکترهای کارتونی کودکانه این راه‌حل را ایجاد کرده که بچه‌ها بتوانند تعامل خوبی با چهارچوب آموزشی داشته باشند.

CodeSpark Academy توسط جامعه بزرگی تست شده و پیشینه بسیار خوبی دارد. به همین دلیل پشتیبانی‌های مالی بسیاری از این پروژه می‌شود. وجود اپلیکیشن‌هایی برای آندروید و آی‌او‌اس نیز باعث شده که این پلتفرم در بین اعضای خانواده بیشتر جا خوش کند.

۷. Waterbear

Waterbear یک اپلیکیشن متن باز است که سعی دارد تا روند برنامه‌نویسی را برای کودکان جذاب‌تر و مفرح‌تر بکند. این اپلیکیشن از یک زبان برنامه‌نویسی بصری بهره می‌برد و نیازی به کدنویسی واقعی در آن نیست. ایده اولیه این اپلیکیشن الهام گرفته از همان اسکرچ است اما این برنامه تفاوت‌های بسیار مهمی را نیز در خود دارد.

در کنار کنترل‌های مختلف بصری، این اپلیکیشن یک کد ادیتور جاوااسکریپت را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد که با درگ و درپ کردن المان‌های گرافیکی، کدهای موجود در آن قسمت نیز تغییر می‌کند. این اپلیکیشن کاملا رایگان و متن باز است.

۸. Alice

Alice یک محیط برنامه‌نویسی مبتنی بر بلوک‌های کنترلی مختلف است که توسط دانشگاه Carnegie Mellon توسعه داده شده است. می‌توان در این اپلیکیشن یک رابط کاربری درگ/درپ بسیار زیبا را مشاهده کرد. در این محیط به کودکان مفاهیم پایه‌ای برنامه‌نویسی یاد داده خواهد شد، همچنین موضوعاتی مانند طراحی بازی‌های سه‌بعدی نیز وجود خواهد داشت.

کار کردن با Alice رایگان است و قابلیت دسترسی داشتن به آن نیز برای همگان امکان پذیر است.

۹. Code Karts

Code Karts سعی دارد با استفاده از یک بازی ماشین ساده، به کودکان برنامه‌نویسی را یاد بدهد. شما حتی می‌توانید از این ابزار برای کودکان ۴ سال به بالا نیز استفاده بکنید. تنها چیزی که نیاز است کمک کردن به کودکان در جهت تعامل داشتن با موبایل است.

البته جدای از این برنامه، بازی‌های بسیار دیگری را نیز دارد که هر کدام را می‌توانید برای سیستم‌ عامل‌های آندروید و آی‌او‌اس دانلود کنید.

۱۰. Daisy the Dinosaur

Daisy the Dinosaur توسط سازنده Hopscotch ساخته شده است. این پلتفرم یک اپلیکیشن IOS را معرفی کرده است که با استفاده از آن کودکان می‌توانند از طریق تبلت خود به خوبی به آن دسترسی داشته باشند. در این پلتفرم کودکان بالای ۷ سال به عنوان مخاطب قرار گرفته‌اند. مباحثی مانند حلقه‌ها، اشیا، کنترل‌ها و… به کودکان آموزش داده می‌شود.

روند یادگیری در این سیستم از طریق یک بازی با دو حالت متفاوت انجام می‌شود. کودکان می‌توانند بازی را در حالت آزاد و در حالت چالشی به اجرا در بیاورند که در هر کدام کودکان می‌توانند با انجام کارهای متفاوت، چیزهای جدیدی را یاد بگیرند.

سخن پایانی

تصمیم گیری برای آنکه بهترین مورد را انتخاب کنیم بسیار سخت است. در واقع می‌توان گفت که برای هر کودکی این موضوع می‌تواند متفاوت باشد. ممکن است کودکان از رابط کاربری یک مورد لذت نبرند، پس منطق است که سراغ مورد دیگری برویم. اما به نظر می‌رسد که تا به حال حاضر برنامه‌هایی مانند اسکرچ و code.org توانسته‌اند به خوبی خروجی خود را نشان دهند. بنابراین برنامه‌هایی با قابلیت اعتماد بالایی هستند.

منبع:https://roocket.ir/articles/best-coding-apps-children

دیدگاهتان را بنویسید

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است